Sådan laver du en god DIY pakkekalender til ham

En pakkekalender er en fantastisk måde at vise nogen, at du holder af dem – det er en særlig gave i sig selv at vide, at nogen har haft dig i tankerne længe, mens de har fundet ting, de mener, du kan lide.

Hvis du vil lave en pakkekalender selv, enten til din mand, kæreste, bror, søn eller ven, men ikke helt ved, hvordan du skal bære dig ad, er du havnet det rette sted! Her kan du lære om, hvordan du laver en god DIY pakkekalender til ham.

Hvilken slags kalender skal det være?

En pakkekalender er sædvanligvis en kalender, som tæller hver dag i juleperioden – men det kan også være en adventskalender. Det er vigtigt, du beslutter dig tidligt, for hver kalender har fordele og ulemper.

En pakkekalender med 24 gaver giver et lille julesus hver eneste dag indtil juleaften, men det kræver også mere af dig. Du skal finde flere forskellige ting, og de bliver naturligt mindre. Der er risiko for, at nogle ikke helt lever op til dine egne forhåbninger, eller at du slet ikke kan komme på noget…

En adventskalender er kun fire gaver, men de er som regel større – i hvert fald i den forstand, at de er mere værd. Det betyder selvfølgelig ikke, at de nødvendigvis er bedre. Hvis du kan finde 24 små ting, der vil glæde modtageren hver dag i december, er dét alt i alt mere værd.

Hvad kan han lide?

Det virker måske som et mærkeligt spørgsmål, men når du laver en DIY pakkekalender, er det en rigtig god idé at tage et øjeblik og tænke over, hvad han overhovedet kan lide. Hvis du vælger at lave en adventskalender, er det lidt nemmere – så kan du nemlig typisk se på hans ønskeliste og finde ud af, om noget af det er indenfor dit budget.

Men skal du finde 24 forskellige gaver, kan en liste over hans interesser og hobbyer virkelig hjælpe dig. Start med det store: Hvad kan han lide at lave i sin fritid? Hvilke hobbyer har han? Hvad interesserer ham? De tre spørgsmål kan hjælpe dig med at finde ting, han aktivt kan bruge til det, kan holder af.

Efterfølgende er det godt at tænke over, hvad hans yndlingssnacks er – dét er nemlig altid rart at få! Du kan også prøve at finde ud af, om der er noget, han mangler eller godt kunne bruge, men falder i den kategori, hvor han ikke prioriterer at købe det selv.

Læg et budget

For din egen skyld er det en rigtig god idé at lægge et budget for kalenderen. Det kan nemlig nemt løbe løbsk, og med et budget er det også ofte nemmere at beslutte sig, når det kommer til køb. Desuden får det dig til at tænke ud af boksen!

Hvis du fx laver et budget på 300,- kroner, er der 12,5,- kroner til hver gave. Det er ikke meget, men så kan du holde mere øje med tilbud. Du må tænke over, om der er gaver, du kan lave selv, og som har en høj affektionsværdi. Så kan du bruge flere penge på en anden gave!

Du behøver ikke holde dit budget nøjagtigt, men det kan gøre det nemmere for dig at holde omkostningerne lidt nede. Hvis du ikke har et enorm indkomst, kan en pakkekalender nemlig godt komme til at virke lidt uoverskuelig…

Vær ude i god tid

Hvis du er ude i rigtig god tid, vil det være nemmere at finde ting til pakkekalenderen, og du kan ofte få dem til billigere penge. Hvis du beslutter dig for allerede i sensommeren, at du vil lave en pakkekalender til ham, har du nemlig op til fire måneder at finde alting i!

Det vil sige, du nemmere kan holde øje med tilbud på hans yndlingssnacks, se, hvad de forskellige butikker har i deres sortiment, og du har mere tid til at komme på budgetvenlige muligheder. Det kan virke ekstremt at gå i gang flere måneder før december, men det er nødvendigt, hvis du vil skåne dig selv og din økonomi.

Tema eller ej, dét er spørgsmålet…

Det er godt at tænke på, om du vil have et bestemt tema med pakkekalenderen. Hvis modtageren elsker at male, er det nemlig utrolig nemt at lave en hel pakkekalender med malergrej, fx pensler, lærreder, maling og lignende. Det kan alt sammen kollidere i julegaven den 24., som for eksempel kan være et staffeli eller noget andet, der koster lidt mere, og som relaterer til de små pakker.

Fordelen ved et tema er, at det er nemt for dig at finde forskellige ting – ulempen kan være, at det bliver forudsigeligt. Du skal gøre op med dig selv, om modtagerens interesser overhovedet egner sig til et tema, eller om det ville være for dyrt for dig eller ikke have nok muligheder for pakker.

Selvom der er et tema, kan du desuden godt afvige fra det, for eksempel med snacks eller andet, der bare er dejligt at hygge med i december!

Vær opmærksom

Med en DIY pakkekalender til ham viser du virkelig, hvor godt du kender ham. Det er vigtigt, at du lytter, både før og mens du forbereder kalenderen, så du faktisk ved, hvad han kan lide, hvad han mangler, og hvad han ønsker sig.

De bedste gaver er som regel dem, folk slet ikke var klar over, de ønskede sig. Så klager han for eksempel over, at han ikke har nok plads til alle sine ting på sit studieværelse? Så find en dørknage og gør den personlig, så du både hjælper ham og giver ham noget, han kan lide.

Opmærksomhed er den største gave, vi kan give andre, og når du gennem en hjemmelavet pakkekalender viser, at du har lyttet til ham, kan I komme så meget tættere på hinanden end før. Det løfter pakkekalenderen til nye højder, og selvom indholdet måske ikke er noget særligt eller noget, de fleste ville tænke ekstra over, bliver det noget helt specielt mellem jer to.

Menu
Top